Dag 50 – Leaving, on a jet plane!

Wat is het vertelambassadeurschap toch heerlijk. Geen dag gaat voorbij zonder een vertelactiviteit. Hier de oogst van de afgelopen dagen:

Vrijdag avond, jurylid wedstrijd “De Grijze Kanarie”. Een wedstrijd om de beste verteller te vinden die 50+ is of grijs is. Of aannemelijk kan maken waarom deze verteller mee zou moeten doen aan een wedstrijd van vertellers die 50+ en/of grijs zijn. Aan de beschrijving merk je al dat het om een ludieke wedstrijd gaat, en dat werkt. Het was afgeladen in Galerie Kralingen met enthousiast publiek, niet in het minst met een cohort aan vertellers die uit de wedstrijd waren geloot maar toch aanwezig waren om als een schaduw publiek een prijs uit te reiken.

Nu is de Grijze Kanarie een wedstrijd om de grijze verteller in ieder van ons te laten spreken. Ik denk dat het omgekeerd is, de grijze vertellers zijn in zo’n context alles behalve stoffig. We zagen humor en joie de vivre, het was een stoet aan jonge hanen en lentekippetjes die we zagen.

Wel moet ik als vertelambassadeur een kritische noot plaatsen: Op dit heerlijke evenementen heb ik meerdere malen de organisatoren en presentatrice op het podium horen vertellen dat het om een simpele ludieke actie ging die een beetje uit de hand is gelopen en groter is geworden dan aanvankelijk bedacht. Zelfs wanneer je overrompeld bent door je eigen succes kan je dat achter de schermen aan je collega’s toegeven, maar laat het publiek maar denken dat het exact zo is gegaan zoals jullie voorspeld hadden, en dat het volgend jaar alleen maar groter zal zijn!

Image

Ook de media blijft interesse tonen in het idee verteller van het jaar. Afgelopen zaterdag was ik te gast bij het radioprogramma Levensverhalen van Amterdam FM. Een gast praat een uur lang over zijn leven en tussendoor luistert het publiek naar een aantal nummers die voor hem belangrijk zijn. Maandagochtend zat ik in de studio in Hilversum tegenover Annemiek Schrijver om de Nachtzoen te verzorgen. Geen idee wat dat is? Op 1 april wordt het op het einde van de dag op Nederland 2 uitgezonden.

Vanaf gisteren zit ik in Groot Brittanie voor een reeks optredens met mijn show Kingdom of Fire and Clay. Vanavond spelen we in de Storytelling Hut in Emmerson, een actieve vertelschool, daarna in de rest van het land. Ik zal proberen tussendoor te berichten!

One thought on “Dag 50 – Leaving, on a jet plane!

  1. Hi superb website! Does running a blog such as this require a massive
    amount work? I have very little understanding of programming but I was hoping to start my own blog soon.
    Anyway, should you have any suggestions or tips
    for new blog owners please share. I know this
    is off subject however I simply had to ask. Many thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s